Uvjeti korištenja

OPĆE ODREDBE

Internetska stranica https://gizmos4us.com/ u vlasništvu je tvrtke KMC ELECTRONICS D.O.O. , Kopernikova ulica 1, 10000 Zagreb. Korištenje usluga i sadržaja internetske stranice regulirano je ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice kantarion.eu. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s njima.

Svi materijali koje se nalaze na https://gizmos4us.com/ internetskoj stranici su intelektualno vlasništvo tvrtke KMC ELECTRONICS D.O.O. i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a KMC ELECTRONICS D.O.O. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja posredstvom web stranice https://gizmos4us.com/ naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje KMC ELECTRONICS D.O.O. sazna tijekom Vašeg korištenja Internet trgovine.

KMC ELECTRONICS D.O.O. se obvezuje da će Vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju, te će ih čuvati u tajnosti, odnosno neće ih distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

KMC ELECTRONICS D.O.O. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici KMC ELECTRONICS D.O.O. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem stranica naše Internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

CIJENA

KMC ELECTRONICS D.O.O. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

KMC ELECTRONICS D.O.O. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka KMC ELECTRONICS D.O.O. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na webshop@gizmos4us.com , može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, KMC ELECTRONICS D.O.O. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz webshop@gizmos4us.com koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

Pouzećem

Općom uplatom / virmanom / e-bankingom

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, KMC ELECTRONICS D.O.O. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko ne dobijete obavijest iz prethodnog stavka preporučeno je provjeriti:

  • da li je poruka u Junk/Spam folderu
  • da li je mailbox pun
  • da li se artikli nalaze u košarici , te ako nisu potrebno je ponoviti proces naručivanja

Nakon preuzimanja pošiljke od strane dostave kupac će biti obaviješten putem e-maila da je pošiljka poslana.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada KMC ELECTRONICS D.O.O.zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, KMC ELECTRONICS D.O.O. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, KMC ELECTRONICS D.O.O. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Za sve narudžbe u vrijednosti do 300,00 kn cijena dostave iznosi 20,00 kn.Za vrijednost narudžbe iznad 300,00 kn dostava je besplatna (Odabirom opcije besplatna dostava u meniju).

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a KMC ELECTRONICS D.O.O. ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će KMC ELECTRONICS D.O.O. u dogovoru sa kupcem izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će KMC ELECTRONICS D.O.O. izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

DOSTAVA

 

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

KMC ELECTRONICS D.O.O. se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u KMC ELECTRONICS D.O.O. jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđena mogućnost ponovnog slanja.